Meer Dan 20 Jaar Ervaring:
Dat zeggen ze allemaal natuurlijk, daarom een kijkje in de keuken van deze trouwe Partner in Building.

Net als velen in die tijd, begon Berry Morré als freelancer in de decorbouw. Als er ergens een feestje werd gehouden dan kwam hij wel even helpen met op en afbouwen. Tot zich een serieuzer partij melde; ID&T was begonnen met het organisatie van feesten en had een partner nodig om de creative aankleding op zich te nemen. Dit begon met Mysteryland, Trance Energy en o.a. Innercity. Zo stonden ze een paar jaar later de eerste Sensation te bouwen in Amsterdam Arena en later ‘Antwerp is Burning’ (voorloper van Tomorrowland) in het sportpaleis van Antwerpen en zo wilden meerdere partijen hun hulp. De house scene zag het licht en daarmee een hele nieuwe sector die dat moest bouwen en organiseren. Als paddenstoelen rezen de gespecialiseerde partijen op uit de grond om een graantje mee te pikken van deze nieuwe goudmijn. Het werd tijd om het professioneel op te pakken en begin 2005 werd Partners in Building geboren

Learning by Doing

Op dit nieuwe terrein was nog alles onzeker en niets vastgelegd in wet of regelgeving. Learning by Doing was de enige mogelijkheid om de klus te klaren en tal van vernuftigheden zagen het licht toen deze industrie langzaam uitgroeide tot wat het nu is. Toen de eerste Sensation in de Arena werd georganiseerd was het wel duidelijk dat dit om een heel ander kaliber evenementen ging. Met props van 3 meter kon je niet aankomen, die moesten minstens 20 meter de lucht in om een beetje effect te krijgen. Ook de veiligheid kwam in een ander daglicht te staan, door samen te leren en te werken werd de basis gelegd voor de regels van nu.

Brand Activation en Totaal Concepten

Ook grote merken uit andere branches kregen lucht van de mogelijkheden om, van wat eerder simpele evenementen waren, een totaal beleving te maken. Merkactivaties waren niet meer weg te denken op beurzen, winkelinterieur en in de horeca. Vooral tijdelijke activaties, waar de bezoeker zich even in een andere wereld waande, kwamen op. Het leukste was om inventief met een ruimte of thema om te gaan en daarvoor een special te ontwerpen die de wensen van de klant overtrof. Waar het creatieve agentschap het concept verzon voor de marketing doelstelling van het merk, kreeg alles handen en voeten door de totaal oplossingen van Partners in Building, zoals de jarenlange samenwerking met de Fashion Week Amsterdam.

Vakmanschap en loyaliteit

Het trouwe team van Partners in Building bestaat uit een groep loyale medewerkers en freelancers die sinds jaar en dag met plezier werken aan de projecten die er binnen komen. Echte kippenvel ontstaat als het bijvoorbeeld lukt om een expositie wanden met een oppervlakte van ongeveer 3000 m2 binnen twee dagen te plaatsen, iets wat alleen maar kan als er goed op elkaar wordt ingespeeld en iedereen met elkaar samenwerkt. Het mooiste is als een idee tot uitwerking komt, er soms maandenlang wordt gewerkt aan de tekeningen, mogelijkheden en materialen, en dat de uitvoering van Partners in Building naadloos aansluit bij de verwachting. Dit refereert aan het project Unseen, wat we al jaren mogen bouwen, opslaan en herbouwen.

 

Met veel plezier wordt er bij Partners in Building gewerkt aan oplossingen, die altijd gebonden zijn aan tijd en budget. Dat betekent dat flexibiliteit noodzakelijk is, iets wat soms nog ontbreekt bij anderen die in het veld werken. Er heerst geen 9 tot 5 mentaliteit en er wordt altijd doorgewerkt tot het af is. Daarop wordt ook de samenwerking met derden geselecteerd. Zodat iedereen tevreden kan zijn met het eindresultaat!

Freelance / Vacatures

Partners in Building is altijd op zoek naar goede vakbekwame mensen, met meer of minder ervaring in de standbouw en evenementen business. Voor tijdelijke projecten, of freelance klussen kan je contact opnemen via: [email protected]. Stuur je meest recente CV en evt portfolio mee, zodat een goed beeld verkregen kan worden en je mogelijk wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

Stage

Als stagiair(e)s van Partners in Building werk je altijd actief en gepassioneerd mee met de lopende projecten. Je hebt verantwoordelijkheden en deadlines net als iedereen. De stage vindt plaats op kantoor of in de werkplaats, dat ligt maar net aan de opleiding die je doet. Zit je op kantoor, dan verwachten we dat je wel wat kennis hebt van tekenprogramma’s zodat je ons kunt helpen met het uittekenen van verschillende (onderdelen van) projecten. In de werkplaats werk je die tekeningen juist uit. Inzicht in afmetingen en gevoel voor afwerkingen zijn wel een pre. Maar heel leergierige mensen komen er zeker ook! We geven mensen graag een kans.

Neem bij interesse contact op via [email protected].